maanantai 30. syyskuuta 2013

Barbien tuoli ja paperipillit

"Suunnittele huonekalusuunnittelun keinoin Barbielle putkirakenteinen tuoli paperipilleistä. Voisiko sen toteuttaa aidon kokoisena teräksisenä?"

      Kyllä nyt kelpaa Barbien ottaa syysaurinkoa uudessa tuolissaan!


Oma suunnittelemani tuoli on suunniteltu Barbien auringonottohetkiin. Tuolista tuli yksinkertaisen tyylikäs, kuitenkin melko perinteinen auringonottotuoli. Toteutukseen ei tarvittu kovin montaa paperipilliä, sillä istuinosa on tehty halkaistuista ja avatuista paperipilleistä. Halkaistut paperipillit tekevät tuolin istuinosasta mielenkiintoisen ja jopa pehmeän näköisen.Tuolin voisi rakentaa aidon kokoisena ja uskoisin että tuolloin tuoli pysyisi tukevasti pystyssä (huom. kolmiorakenne tuolin jaloissa). Teräs ei välttämättä olisi paras materiaali tuolin toteutukseen, koska se kuumentuisi auringossa melkoisesti. Kannattaisin siis muovia tuolin oikeaksi materiaaliksi. 

En ole aiemmin juurikaan tutustunut paperipilleihin askartelumateriaalina. Tämän tehtävän myötä jäi sellainen olo, että paperipillit ovat erittäin käyttökelpoinen materiaali alakouluun. Useammassakin käsityöblogissa olen törmännyt paperipilleistä tehtyihin himmeleihin. Himmelit ovat hauskannäköisiä ja yksi mahdollisuus paperipillien käyttöön oppilaiden kanssa.

Kuva Puistolassa-blogista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti