sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kertakäyttöinen kenkä

Tehtävänä oli suunnitella ja valmistaa mahdollisimman halpa kertakäyttöinen kenkä, jolla voi kävellä helposti kilometrin mittaisen matkan.

Tässä oma, sandaalityyppinen, ratkaisuni. Materiaaleina käytin pahveja Arnoldsin donitsilaatikosta, pizzalaatikosta ja suklaakeksipakkauksesta. Pahvit on liitetty toisiinsa nitomalla. Kenkä sopii parhaiten käytettäväksi lämpimään aikaan, kuten sandaalit yleensäkin. Kenkä kestää helposti kilometrin mittaisen matkan, sillä pohja on valmistettu moninkertaisesta pahvista. Kenkä pysyy jalassa hyvin etu- ja takaremmien ansiosta. Matkan jälkeen kannattaa varautua makeannälkään, sillä kenkä on koristeltu herkullisilla tekstiyksityiskohdilla (mm. milk chocolate, arnolds, biscuits..). Kenkä on pakattavissa litteään muotoon, mutta sen käyttöominaisuudet saattavat kärsiä matkan aikana hieman.


Tehtävänanto voi kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta, mutta tehtävä oli haastavampi kuin mitä ensin ajattelin. Oli yllättävän haastavaa tehdä kierrätysmateriaaleista kenkä, joka tuntuisi miellyttävältä jalassa ja olisi myös pakattavissa litteään muotoon. Voi olla, että jos tehtävän toteuttaisi koulussa, oppilaiden  ratkaisut olisivat luovempia. Tehtävä sinällään on hyvin toteutettavissa koulumaailmassa, sillä tarvittavat materiaalit löytyvät varmasti joka koulusta. Valmiit kengät voidaan esitellä ja niistä voidaan koota näyttely (kuten demollakin teimme). Esittelyjen jälkeen on hauska huomata, että vaikka kaikki ovat toteuttaneet kenkänsä saman tehtävänannon mukaisesti, kaikkien lähestymistavat ja ratkaisut ovat todennäköisesti erilaisia.

2 kommenttia:

  1. Hahah! Jotenkin tosi yllättävää, että sandaalin valmistuksessa on käytetty suklaakeksipakkausta ja arnoldsin laatikkoa :D

    VastaaPoista