tiistai 22. huhtikuuta 2014

KSP3.4 Kaavoitus ja vaatetus

    Kurssille asettamani tavoitteet ja niiden toteutuminen

     

    1. omaksua vaatteenvalmistuksen perusvaiheet ja niihin liittyvät huomionarvoiset asiat (suunnittelu, kaavan valinta ja piirtäminen, kankaan leikkaaminen, ompelu..).

    2. hankkia itsenäisesti tietoa ja pohtia vaihtoehtoisia ratkaisuja prosessin aikana.

    3. laatia selkeä työjärjestys itselleni.

    4. suunnitella työn ompelutekniset erityiskohdat huolellisesti ja myös onnistua niiden toteuttamisessa.

    5. valmistaa käyttökelpoinen vaate itselleni.

    Mielestäni onnistuin saavuttamaan tälle kurssille asettamani tavoitteet. Vaatteenvalmistuksen perusvaiheet ja niihin liittyvät erityishuomiot selkiytyivät, ja tätä kautta oma aineenhallinta vahvistui. Oman prosessin myötä oppi kiinnittämään huomioita etenkin sellaisiin vaiheisiin, jotka saattavat olla kriittisiä oppilaiden työskentelyssä.  

    Hankin prosessin aikana itsenäisesti tietoa. Esimerkiksi taskun ja helman ompelussa käytin apuna Hyvä Sauma -oppikirjaa ja Käspaikan nettisivuja. Helman ompelemiseen etsin ohjeita myös Suuri Käsityö-lehdestä. Myös opettajalta sain vinkkejä ja apua työskentelyn aikana. Pyrin prosessin aikana miettimään myös vaihtoehtoisia ratkaisuja. Vaikka Burda-lehdestä (7/2011) löytyikin ohjeet mekon ompeluun, laadin itse työvaiheiden järjestyksen. Osa ompeluratkaisuista, esimerkiksi hihansuiden ja kaula-aukon ratkaisut, poikkesivatkin lehden ohjeista.

    Ompelutekniset kohdat onnistuivat pääosin hyvin. Ennen prosessin aloittamista en olisi uskonut käyttäväni näin paljon käsin ompelua. Opettajan ehdotuksesta ompelin etuhalkion nauhan viimeistelyn käsin ja totesin ratkaisun olevan hyvä ja paljon siistimpi kuin koneella ommellessa. Samaa ratkaisua sovelsin myös hihansuiden ja pääntien huolittelussa. Vaatteesta tuli käyttökelpoinen. Kangasvalintaan olin erittäin tyytyväinen, vaikka se välillä aiheuttikin liukkautensa ja ohuen laatunsa vuoksi hieman haasteita. 

    Pukeutumisen Tie -tehtävät


    Värikollaasi lempivaatteistani.

    .
    Kuvallinen analyysi tietyn ryhmän tyylistä: HIPSTERIT

     

    Kuva valmiista vaatteesta

     


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti