perjantai 25. huhtikuuta 2014

Täs mä hitsaamas


Tarkoituksena oli tutustua MIG-hitsaukseen ja tehdä pienimuotoinen hitsauskokeilu. Hitsausta olisi voinut soveltaa myös liitokseen, mutta nimikyltin tekeminen tuntui itselle mielekkäämmältä vaihtoehdolta.

Yläpuolella kuva, jossa kokeilen MIG-hitsausta. Hitsaaminen tuntui aluksi aika jännittävältä. Kun vain ryhtyi hommiin, se ei ollut enää jännittävää, enemmänkin haastavaa. Välineet sinänsä ovat melko yksinkertaiset ja niiden käyttöön on olemassa selkeät ohjeet (esim. langan pituus).  Ainakin aluksi oli hankalaa tottua kypärän käyttöön, vaikka käytössämme olikin hienot automaattisesti pimentävät kypärät. Ensimmäistä kertaa hitsatessa oli vaikea saada aikaan siistiä jälkeä. Tästä syystä lopputuloksesta ei jääkään paljoa kerrottavaa.. Yleensä haluan pyrkiä parempaan, jos en ole lopputulokseen tyytyväinen. Työn kokeiluluonteiset tavoitteet kuitenkin toteutuivat, vaikka lopputulos ei ollutkaan silmää hivelevä. 



Hitsauskokeilun myötä itselleni selkeni kuva siitä, mitä hitsaaminen on. Lienee selvää, että MIG-hitsaus ei ole sopiva alakoulun teknisen työn sisältöihin, mutta oli mielenkiintoista päästä itse kokeilemaan tätä tekniikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti